Βιβλία στο δυσπρόσιτο μάθημα πια της ενιαίας εξέτασης Έκθεση-Λογοτεχνία υπάρχουν πάρα πολλά ήδη. Ωστόσο, θα δώσουμε κάποια προτεραιότητα στις πανεπιστημιακές εκδόσεις Γρηγόρη λόγω της παράδοσης που έχει αποκλειστικά στα φιλολογικά βιβλία και δύσκολα θα συγκριθούν τα βιβλία τους με άλλα παρόμοια.

Οι ριζικές αλλαγές που επήλθαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Λύκειο και η συνεξέταση των δυο μαθημάτων δημιούργησαν την ανάγκη να φωτιστεί αυτό το νέο και απαιτητικό πλαίσιο. Σκοπός του υπάρχοντος εγχειριδίου να είναι να καταστεί ένας εύχρηστος και εποικοδομητικός οδηγός για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευομένους στην πορεία της προετοιμασίας τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το υπάρχον εγχειρίδιο περιλαμβάνει

  • Οργάνωση και διαγραµµατική παρουσίαση της θεωρίας στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για το Λύκειο.
  • Μεθοδολογία προσέγγισης των ασκήσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
  • Υποδειγµατικές απαντήσεις σε κάθε θεωρητικό κεφάλαιο.
  • Ασκήσεις εµπέδωσης και αφοµοίωσης της θεωρίας.
  • Εφαρµογές σε λογοτεχνικά κείµενα.

 Ένα εύχρηστο εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Περιλαμβάνει όλο το θεωρητικό πλαίσιο στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για το Λύκειο και είναι  πλήρως εναρµονισµένο  σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών και τα δεδομένα του ΙΕΠ.

Το φιλολογικό σχολείο εξασφάλισε έκπτωση 10% για όσους καλέσουν τηλεφωνικά τον εκδοτικό οίκο : 

http://www.grigorisbooks.gr/product/2228/%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BF

Τηλέφωνα Παραγγελιών
210 3637011 – 210 3637016

Σε συνάρτηση με το βιβλίο από τις εκδόσεις Γρηγόρη “Ο Δωδεκάλογος της γλώσσας” θεωρούμε πως ένας εκπαιδευτικός ή μαθητής δεν θα χρειαστεί ποτέ κάτι άλλο σε όλο το Λύκειο για αυτό το μάθημα :