Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ “ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΕΝ ΔΙΠΛΩ” (ΔΟΚΙΜΙΑ-ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ) – 24ΓΡΑΜΜΑΤΑ (Δημήτρης Νάτσης-Θάλεια Κορδά) / Κυριακή 18-12-22 12:30 Ιωάννινα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις 24 Γράμματα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΕΝ ΔΙΠΛΩ – Βιβλίο δοκιμίων με πολυτροπικά και λογοτεχνικά κείμενα του Δημητρίου Νάτση.

Κυριακή 18/12/2022, 12:30-14:00
Σε συνεδριακό χώρο του Hotel Olympic στα Ιωάννινα

 

Διεύθυνση: Μελανίδη 2 & Μιχ. Αγγέλου, Ιωάννινα

 

                                                                                                                                                         
                                                                                                                                                         Είσοδος δωρεάν
                                                                                     
 
                                                                                                                                                       
 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλίο στοχαστικών δοκιμίωνστο οποίο προς επίρρωση του κάθε θέματος το δοκίμιο πλαισιώνεται από πολυτροπικά κείμενα, δηλαδή άρθρα-μελέτες-στατιστικές έρευνες, και από λογοτεχνικά, είναι το πρώτο, το οποίο ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις της Δευτεροβάθμιας για το μάθημα Έκθεση-Λογοτεχνία και το οποίο μπορεί να κριθεί απαραίτητο για την πνευματική φαρέτρα κάθε ανθρώπου. Η γραφή του κυρίου Νάτση χαρακτηρίζεται από φιλοσοφικό τρόπο, ενταγμένο στον υπαρξισμό, γεννώντας ερωτήματα και καλλιεργώντας την σκέψη μας. Το ίδιο συμβαίνει και στην επιλογή πολυτροπικών και λογοτεχνικών κειμένων. 

Το βιβλίο αυτό του Δημήτρη Νάτση με τις εκδόσεις 24Γράμματα, εκτός αυτής της πρωτοτυπίας, είναι χρήσιμο στους φιλολόγους ώστε να δομούν δικά τους, έτοιμα πια, κριτήρια στο μάθημα της Έκθεσης-Λογοτεχνίας, αλλά και σε κάθε έναν που αγαπάει το διάβασμα, ώστε να δει με άλλη οπτική κάποια στερεότυπα.

Για τους μαθητές είναι χρήσιμο, διότι αφενός μπορούν να ξεφύγουν από τα στερεότυπα διαγράμματα που τους δίνονται στο μάθημα της Έκθεσης και λογοτεχνίας, αφετέρου να εμπλουτίσουν το πνευματικό και γλωσσικό τους υπόβαθρο, ώστε να αναπτύξουν κριτική σκέψη.

Για οποιονδήποτε άνθρωπο, ο οποίος χειμάζεται στις παρούσες πολιτισμικές και κοινωνικές συνθήκες, είναι χρήσιμο, διότι του δίνει όχι μόνο ερεθίσματα σκέψης αλλά κυρίως αντιμετώπισης μέσα από μία καθαρά υπαρξιακή οπτική.

Περισσότερα για το βιβλίο ΕΔΩ

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

Θάλεια Κορδά, Φιλόλογος.

– Δημήτρης Νάτσης, Φιλόλογος-Υποψήφιος Διδάκτωρ κλασικής φιλολογίας-συγγραφέας.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ-ΟΜΙΛΗΤΩΝ

 O Δημήτρης Νάτσης γεννήθηκε στήν Aθήνα τό 1979. Έχει σπουδάσει κλασική φιλολογία στό Ε.Κ.Π.Α. και υπαρξιακή φιλοσοφία ορθόδοξη θεολογία. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ κλασικής φιλολογίας στο Δ.Π.Θ.
Γαλουχήθηκε παιδευτικά και πνευματικά απο τόν αρχαιοελληνιστή – συγγραφέα Γεώργιο Καρατσώλη.
Διετέλεσε επί μία δεκαετία (2006-2016) ακαδημαϊκός ὑπεύθυνος στά αρχαία ελληνικά του φροντιστηριακού ομίλου «Διακρότημα». Αποχώρησε για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς λόγους εκείθεν.
Συνεχίζει και είναι συνεργάτης της διαδικτυακής πλατφόρμας “Lexigram” που ασχολείται με τις εκφάνσεις της ελληνικής γλώσσας.
Είναι εκπαιδευτής των φιλολόγων στα αρχαία ελληνικά τόσο με το LEXIGRAM, με το I-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, όσο και με το ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΙΕ), και δίνει πιστοποίησεις γλωσσομάθειας αρχαίων ελληνικών της Language cert.
Συνέγραψε και εξέδωσε αρκετά βιβλία που αφορούν την γλώσσα και την παράδοσή μας, είτε αφορούν την επεξεργασία των αρχαίων κειμένων είτε στοχαστικά δοκίμια με προβληματισμούς για διάφορα προβλήματα είτε επεξεργασία λατινικών κειμένων της μέσης εκπαίδευσης.
Στην προσέγγιση των αρχαίων κειμένων και της γραφής δοκιμίων ακολουθεί τον κλασικό αρχαϊκό τρόπο, συνεχίζοντας την γραμμή που χάραξαν μεγάλοι Έλληνες φιλόλογοι των δύο προηγούμενων αιώνων.
 

Η Θάλεια Κορδά είναι κλασική Φιλόλογος, με 25 χρόνια εμπειρίας στον φροντιστηριακό χώρο. Είναι μέλος της ΟΕΦΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ιωαννίνων.
Η Καινοτροπία της είναι στο μάθημα της Έκθεσης (ειδικές τεχνικές), όπως επίσης συμμετέχει σε σεμινάρια επιμόρφωσης (Διδακτική Αρχαίων, Λατινικών, Έκθεσης, αναπτυξιακές διαταραχές, δυσγραφία).
Διακατέχεται από τον πόθο να αποδείξει ότι ο σύγχρονος άνθρωπος χρειάζεται να διαπαιδαγωγηθεί από το πνεύμα και από τις επιταγές της αρχαίας κλασικής κοσμοθεωρίας. Γιατί κατά την γνώμη της μόνο έτσι θα μπορέσει να αντέξει και να ευτυχήσει.

 

Μπορείτε να δείτε και κριτήρια ενιαίας εξέτασης Έκθεσης-Λογοτεχνίας, που φιλόλογοι δημιούργησαν, αξιοποιώντας το βιβλίο του κυρίου Νάτση :

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ : ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ : ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

https://filologikosxoleio.gr/krithrio-eniaias-eksetashs-ekthesh-logotexnia-%ce%b3-%ce%b1-lukeiou-erotas/

 

ΧΟΡΗΓΙΑ

Χορηγία της εκδήλωσης-παρουσίασης γίνεται από το Φιλολογικό φροντιστήριο της κυρίας Θάλειας Κορδά και το Φιλολογικό σχολείο :

https://filologikosxoleio.gr/filologiko-frontisthrio-thaleia-korda-ioannina/

 

 

 

 

 

 

 

Φιλολογικό σχολείο

 

φιλολογικό-σχολείο-filologikosxoleio

 

ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

   

Στο περίπτερο της εκδήλωσης θα βρίσκεται το βιβλίο της παρουσίασης “Μονόλογος εν διπλώ”, όπως και το νέο βιβλίο-μελέτη για τον Παπαδιαμάντη και τον Ντοστογιέφσκι “Απύλωτα στόματα”, αλλά και τα γνωστά βιβλία του συγγραφέα αρχαίων ελληνικών για το Λύκειο. Όλα με έκπτωση 20% :

ΒΙΒΛΙΟ ΔΟΚΙΜΙΩΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ : ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΕΝ ΔΙΠΛΩ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ “24ΓΡΑΜΜΑΤΑ”-Δημήτρης Νάτσης)

 

ΒΙΒΛΙΟ-ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ & ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ : ΑΠΥΛΩΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ (Εκδόσεις “Γρηγόρη”-Δημήτρης Νάτσης)

 

ΠΛΗΡΕΣ ΕΡΓΟ (ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ) ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 3-10-22 ΦΕΚ5136: ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΓΡΗΓΟΡΗ”- ΕΚΔΟΣΕΙΣ “24ΓΡΑΜΜΑΤΑ” (Δημήτρης Νάτσης)

 

ΠΛΗΡΕΣ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ, ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ (ΛΥΣΙΑΣ) ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ & ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΔΙΔΑΚΤΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ & ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ -ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ (ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ) : ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΓΡΗΓΟΡΗ”-Δημήτρης Νάτσης [Β΄ ΕΚΔΟΣΗ]

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ-ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ (Δημήτρης Νάτσης-εκδόσεις “24Γράμματα”)

Check Also

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ” (ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΤΕΡΕΖΑ ΛΟΞΑ) – Κυριακή 28/4/24 11:00-14:00

Διαδικτυακό Σεμινάριο: Διδακτική Μεθοδολογία Ιστορία Λυκείου & Ιστορία Γυμνασίου -Οδηγίες Επανάληψης   Το Φιλολογικό Σχολείο διοργανώνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *