Δευτέρα , 20 Μαΐου 2024
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
BANNER 1 ΒΙΒΛΙΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ-ΓΡΗΓΟΡΗ

ΒΙΒΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ : ΕΚΘΕΣΗ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΛΑΤΙΝΙΚΑ & ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (Εκδόσεις Γρηγόρη)

Οι πανεπιστημιακές εκδόσεις “Γρηγόρη” δεν θέλουν ιδιαίτερη αναφορά. Από το 1951 έχουν συνεισφέρει πολλά στα Ελληνικά Γράμματα και στην Εκπαίδευση, τόσο στην Τριτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια. Μεγάλα ονόματα της Πανεπιστημιακής και Σχολικής κοινότητας έχουν εκδώσει με τις συγκεκριμένες εκδόσεις.

Μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2018 οι εκδόσεις “Γρηγόρη” ήταν πάντοτε έγκαιρες και έγκυρες με αξιόπιστο υλικό τόσο στα Αρχαία Ελληνικά, στην Ιστορία, στην Έκθεση-Λογοτεχνία και στα Λατινικά. Καθόλου τυχαίο ότι τα θέματα των πανελλαδικών στα Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Έκθεση-Λογοτεχνία και Ιστορία, υπάρχουν μέσα στα βιβλία των εκδόσεων, και μάλιστα στα θέματα με τα πιο εξεζητημένα ερωτήματα.

 

Το Φιλολογικό σχολείο εξασφάλισε έκπτωση 15% σε κάθε τίτλο και 20% στο σύνολο. Για παραγγελίες αποστείλατε email στις εκδόσεις Γρηγόρη ή τηλεφωνικά.

Τηλέφωνα Παραγγελιών
210 3637011 – 210 3637016

email :  info@grigorisbooks.gr


 

1. ΈΚΘΕΣΗ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ :

Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ (Κακούρη Ζέτα, Παρνασσά Πέννυ, Κοσκινά Βιολέττα)

Οι ριζικές αλλαγές που επήλθαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Λύκειο και η συνεξέταση των δυο μαθημάτων δημιούργησαν την ανάγκη να φωτιστεί αυτό το νέο και απαιτητικό πλαίσιο. Σκοπός του υπάρχοντος εγχειριδίου να είναι να καταστεί ένας εύχρηστος και εποικοδομητικός οδηγός για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευομένους στην πορεία της προετοιμασίας τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το υπάρχον εγχειρίδιο περιλαμβάνει

  • Οργάνωση και διαγραµµατική παρουσίαση της θεωρίας στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για το Λύκειο.
  • Μεθοδολογία προσέγγισης των ασκήσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
  • Υποδειγµατικές απαντήσεις σε κάθε θεωρητικό κεφάλαιο.
  • Ασκήσεις εµπέδωσης και αφοµοίωσης της θεωρίας.
  • Εφαρµογές σε λογοτεχνικά κείµενα.

 Ένα εύχρηστο εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Περιλαμβάνει όλο το θεωρητικό πλαίσιο στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για το Λύκειο και είναι  πλήρως εναρµονισµένο  σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών και τα δεδομένα του ΙΕΠ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

1ο ΔΕΙΓΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ


2. ΑΡΧΑΙΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 3-10-22 ΦΕΚ5136:

 

Φάκελος Υλικού Α΄ & Β΄ Τόμος, Β΄ έκδοση (Δημήτρης Νάτσης)

Θεματογραφίες Αρχαίων Ελληνικών Α΄ & Β΄ Τόμος, Γ΄ έκδοση  (Δημήτρης Νάτσης)

 

 Οι τόμοι στον Φάκελο Υλικού καλύπτουν όλο το φάσμα για την πλήρη κατανόηση και τις ερωτήσεις στις πανελλαδικές, συνδυασμένοι και με κριτήρια για κάθε διδακτική και συνδυαστικά. 

Οι δύο τόμοι της Θεματογραφίας περιέχουν αναλυτική ή εν όλω σύνταξη των κειμένων, πλήρη μετάφραση, νοηματική ερώτηση και πολλές ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού ποικίλου είδους, πλήρη κριτήρια στο αδίδακτο και τα θέματα όλων των πανελλαδικών από το 2000 ως σήμερα προσαρμοσμένα στον νέο τρόπο εξέτασης.

 

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΛΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ – ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΙΑ Β’ + Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – Β΄ ΕΚΔΟΣΗ

 

             

 

         


3. ΛΑΤΙΝΙΚΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 4254/15-9-21 ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΚ 3731/14-7-22 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ

 

Λατινικά Γ΄ Λυκείου, σύμφωνα με τον νέο τρόπο εξέτασης και αλλαγές στην ύλη, Β΄ Έκδοση (Στυλιανή Παπουλίδου & Δημήτρης Νάτσης)

 

Η Β΄ έκδοση “Λατινικά Γ΄ Λυκείου” από τις εκδόσεις Γρηγόρησύμφωνα με όλες τις αλλαγές στην ύλη και στον τρόπο εξέτασης . Αρκετά πιο εμπλουτισμένη η Β΄ έκδοση με κριτήρια, ασκήσεις,  αναλύσεις γραμματικο-συντακτικές, όπως και ετυμολογικές αναγωγές στα νέα ελληνικά.  

 

ΔΕΙΓΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΛΑΤΙΝΙΚΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ Β΄ ΕΚΔΟΣΗ

 

 


 

4. ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ

 

Ιστορία Θεωρητικής κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου (Αμαλία Τριμπαμπούκη)

 

Το παρόν βιβλίο από τις εκδόσεις “Γρηγόρη” της συναδέλφου Αμαλίας Τριπαμπούκη προσπαθεί να διευκολύνει τους μαθητές να εμπεδώσουν το περιεχόμενο του σχολικού βιβλίου, ώστε να αντεπεξέλθουν όσον το δυνατόν καλύτερα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Για τον λόγο αυτόν κάθε κεφάλαιο παρουσιάζεται σχεδιαγραμματικά, τονίζοντας ταυτόχρονα τα κυριότερα σημεία. Παρουσιάζονται οι σημαντικοί όροι και έννοιες, καθώς και οι σημαντικές ημερομηνίες, που περιλαμβάνονται σ’ αυτό.Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης χρονολογικούς πίνακες, κριτήρια αξιολόγησης, καθώς και πληθώρα κειμένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετες πηγές.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Check Also

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ-EBOOK : ΘΕΩΡΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη επίσημο βιβλίο-ebook για την ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ στην προετοιμασία για τα ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ. Περιέχει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *