Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ (Δημήτρης Νάτσης – Δέσποινα Παπαγιαννοπούλου – Στέλλα Παπουλίδου – Μαργαρίτα Κοσμά) 14-15/5 10:00

Πριν τις πανελλαδικές το άγχος των συναδέλφων και των μαθητών είναι στην κορύφωση του και διάχυτο προς όλους.

Επιλέξαμε κάποιους έμπειρους καθηγητές, με πείρα στο κάθε μάθημα και οργανωτές διδακτικής στο μάθημα ειδίκευσής τους, καθώς και συγγραφείς αρκετών βοηθημάτων, να δώσουν κάποιες τελευταίες συμβουλές πριν τις εξετάσεις.

Α. Για το μάθημα των Αρχαίων από τον Δημήτρη Νάτση και της Έκθεσης-Λογοτεχνίας από την Δέσποινα Παπαγιαννοπούλου θα διεξαχθεί το Σάββατο 14/5 στις 10:00

Β. Για το μάθημα των Λατινικών από την Στέλλα Παπουλίδου και της Ιστορίας από την Μαργαρίτα Κοσμά θα διεξαχθεί την Κυριακή 15/5 στις 10:00.

Θα δημοσιευτούν βίντεο για το κάθε μάθημα και μαζί γραπτό υλικό για τελευταίες οδηγίες στο κάθε θέμα. Θα είναι προσβάσιμο ελεύθερα στον καθένα μέσα από το site μας. 

 

Δημήτρης Νάτσης

 Δημήτρης Νάτσης γεννήθηκε στήν Aθήνα τό 1979. Έχει σπουδάσει κλασική φιλολογία στό Ε.Κ.Π.Α. και υπαρξιακή φιλοσοφία – ορθόδοξη θεολογία. Γαλουχήθηκε παιδευτικά και πνευματικά απο τόν αρχαιοελληνιστὴ – συγγραφέα Γεώργιο Καρατσώλη. Διετέλεσε επί μία δεκαετία (2006-2016) ακαδημαϊκός ὑπεύθυνος στά αρχαία ελληνικά του φροντιστηριακού ομίλου «Διακρότημα». Αποχώρησε για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς λόγους εκείθεν. Συνεχίζει και είναι συνεργάτης της διαδικτυακής πλατφόρμας “Lexigram” που ασχολείται με τις εκφάνσεις της ελληνικής γλώσσας. Είναι εκπαιδευτής των φιλολόγων στα αρχαία ελληνικά και δίνει πιστοποίησεις γλωσσομάθειας αρχαίων ελληνικών της Language cert. Συνέγραψε και εξέδωσε αρκετά βιβλία που αφορούν την γλώσσα και την παράδοσή μας, είτε αφορούν την επεξεργασία των αρχαίων κειμένων είτε στοχαστικά δοκίμια με προβληματισμούς για διάφορα προβλήματα είτε επεξεργασία λατινικών κειμένων της μέσης εκπαίδευσης.

Έργα του ιδίου :. Αρχαία Ελληνικά Β’ κα Γ’ Λυκείου. Κριτήρια Αξιολόγησης στο Διδαγμένο Κείμενο επί του Λυσίου, Δημοσθένους, Ἰσοκράτους, Πλάτωνος, Ἀριστοτέλους, εκδ. ΓΡΗΓΟΡΗ, Αθήνα 2013. Θεματογραφία Αρχαίας Ελληνικής, Κριτήρια Αξιολόγησης στο Αδίδακτο Κείμενο για την Β’ και Γ’ Λυκείου σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας, Β’ τόμος, εκδ. ΓΡΗΓΟΡΗ, Αθήνα 22018. Θεματογραφία Αρχαίας Ελληνικής για Β΄ και Γ΄ Λυκείου σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας και με τράπεζα θεμάτων, Α’ τόμος, εκδ. ΓΡΗΓΟΡΗ, Αθήνα 2019. Συντακτικό-γραμματική για την αττική διάλεκτο της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, εκδ. 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ, Αθήνα 2020. Φάκελος Υλικού Αρχαίων Ελληνικών Γ΄ Λυκείου, τόμος Α΄, εκδ. ΓΡΗΓΟΡΗ,  Αθήνα 2020. Φάκελος Υλικού Αρχαίων Ελληνικών Γ΄ Λυκείου, τόμος Β΄, εκδ ΓΡΗΓΟΡΗ.,  Αθήνα 2020. Πλάτων, Πρωταγόρας και Πολιτεία σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας, εκδ. ΓΡΗΓΟΡΗ, Αθήνα 2019. Κριτήρια στον Φάκελο Υλικού αρχαίων Ελληνικών Γ΄ Λυκείου, τόμος Α΄, εκδ.  24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ, Αθήνα 2020. Κριτήρια στον Φάκελο Υλικού αρχαίων Ελληνικών Γ΄ Λυκείου, τόμος Β΄, συνδυαστικά κριτήρια,  24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ , Αθήνα 2021. Αριστοτέλης, Ηθικά Νικομάχεια και Πολιτικά σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας εκδ. ΓΡΗΓΟΡΗ, Αθήνα 2019. Λυσίας, ὑπέρ Μαντιθέου σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας και με τράπεζα θεμάτων, εκδ. ΓΡΗΓΟΡΗ, Αθήνα 22021. Περικλέους Επιτάφιος, εκδ. ΓΡΗΓΟΡΗ., Αθήνα 2018. Διδακτική αρχαίων Ελληνικών-Κριτήρια στο αδίδακτο κείμενο, τόμος Α΄, δομή πρότασης, εκδ. 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ, Αθήνα 2020. Διδακτική αρχαίων Ελληνικών-Κριτήρια στο αδίδακτο κείμενο, τόμος Β΄ , δομή περιόδου, εκδ. 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ, Αθήνα 2020. Μονόλογος εν διπλώ, δοκίμια πλαισιωμένα από πολυτροπικά και λογοτεχνικά κείμενα, εκδ. 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ, Αθήνα 2021. Χειμασμός, Δοκίμια γιά τόν ρόλο τῆς ἑλληνικῆς παράδοσης στήν ἀνατροπή τοῦ σύγχρονου χειμασμοῦ, ἐκδ. ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ,  2017.

https://osdelnet.gr/contributors/1077978?fbclid=IwAR2SXs6x1cJYEDutUzhy4BfCS12G5bGWM3X_WT9Nv_7fg2Bsfv3LHrrPKI4#all

https://www.politeianet.gr/sygrafeas/natsis-dimitrios-80395

https://filologikosxoleio.gr/plhres-ergo-sta-arxaia-b%ce%84-%ce%b3%ce%84-lukeiou/

https://filologikosxoleio.gr/plhres-ergo-latinika-%ce%b3-lukeiou/

 

Δέσποινα Παπαγιαννοπούλου

Η Παπαγιαννοπούλου Δέσποινα είναι φιλόλογος, απόφοιτη του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτη του μεταπτυχιακού με τίτλο Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης. Μεγάλωσε στην Αθήνα και τα τελευταία 14 χρόνια απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα ως φιλόλογος σε μεγάλους φροντιστηριακούς οργανισμούς, διδάσκοντας Νεοελληνική Γλώσσα στο Γυμνάσιο και Νέα Ελληνικά στο Λύκειο. Έχει ασχοληθεί με τη διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών και την Αρχαιογνωσία σε μαθητές Δημοτικού, δίνοντας έμφαση στην ετυμολογία και τη σύνδεση της αρχαίας με τη Νέα Ελληνική. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή επιπλέον διδακτικών εγχειριδίων για τη Νεοελληνική Γλώσσα . Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων για τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, καθώς και τη διαφοροποιημένη διδασκαλία. Τα τελευταία έτη παραδίδει μαθήματα Νέων Ελληνικών και σε ομογενείς του εξωτερικού.

Έργα της ιδίας : Συμμετοχή στη συγγραφική ομάδα για το βιβλίο “Ταξίδι στον Λόγο” εκδόσεις ΗΔΥΕΠΕΙΑ, 2015. Συγγραφή του υλικού για την Ά Γυμνασίου για τη Λέσχη Αριστείας των Φριντιστηρίων Πουκαμισάς. Νέα Ελληνικά στο Λύκειο, “Θεωρία από την αρχή “, εκδόσεις ΗΔΥΕΠΕΙΑ, 2021.

΄ https://www.politeianet.gr/books/9786185471279-papagiannopoulou-despoina-iduepeia-theoria-apo-tin-archi-324908

https://www.politeianet.gr/books/9789606821417-nikolidakis-sumeon-iduepeia-taxidi-sto-logo-ekthesi-ekfrasi-a-b-g-lukeiou-protos-tomos-255135

 

Στυλιανή Παπουλίδου

 Η Παπουλίδου Στυλιανή γεννήθηκε το 1977 στην Πτολεμαΐδα και είναι κλασική φιλόλογος. Σπούδασε στην Φιλοσοφική σχολή Ιωαννίνων και δραστηριοποιείται στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης τόσο στην Πτολεμαϊδα, από όπου κατάγεται, όσο και στη Θεσσαλονίκη, σε γνωστά κεντρικά φροντιστήρια.

Έργα της ιδίας : Λατινικά Γ΄ Λυκείου (σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας), εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΗ. 2021. Μαμά…Δες η οικογένειά μου, παιδικό παραμύθι, εκδόσεις  IWRITE, 2022.

https://www.politeianet.gr/sygrafeas/papoulidou-stuliani-134171

https://filologikosxoleio.gr/plhres-ergo-latinika-%ce%b3-lukeiou/

 

Μαργαρίτα Κοσμά

Η Μαργαρίτα Κοσμά αποφοίτησε από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων και στη συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Φιλοσοφίας). Παράλληλα, υπήρξε σπουδάστρια του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών, αποφοιτώντας με το Δίπλωμα Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών και γνωρίζει την αγγλική γλώσσα (επίπεδο Proficiency). Το μάθημα στο οποίο εξειδικεύεται είναι η Ιστορία Κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου και έχει συγγράψει το σχετικό βοήθημα από τις εκδόσεις Γρηγόρη. Εκτός από τη συνεχή μελέτη του αντικειμένου της και την ενασχόλησή της με τη μουσική, της αρέσει η ερμηνεία-αποδόμηση πολιτικών λόγων, οι οποίοι σχετίζονται με την Ιστορία. Αγαπάει τα ταξίδια και το θέατρο.

Έργα της ιδίας : Ιστορία Γ΄Λυκείου, Θεωρητικής κατεύθυνσης (σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σπουδών), εκδόσεις  ΓΡΗΓΟΡΗ, 2021.

https://filologikosxoleio.gr/istoria-b-ekdosh-ekdoseis-grigorh/

https://www.politeianet.gr/sygrafeas/kosma-margarita-80145

 

Check Also

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ : 4η ΕΝΟΤΗΤΑ & ΙΛΙΑΔΑ, Ζ 404-439 (Ειρήνη Καραλευθέρη)

Ένα κριτήριο συνεξέτασης αρχαίων Β΄Γυμνασίου με τις απαντήσεις στο Φιλολογικό Σχολείο από την Ειρήνη Καραλευθέρη.  ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *