Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ “ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΕΝ ΔΙΠΛΩ” (ΔΟΚΙΜΙΑ-ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ) – 24ΓΡΑΜΜΑΤΑ (Δημήτρης Νάτσης-Στυλιανή Παπουλίδου) / Κυριακή 29-01-22 12:00 Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις 24 Γράμματα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΕΝ ΔΙΠΛΩ – Βιβλίο δοκιμίων με πολυτροπικά και λογοτεχνικά κείμενα του Δημητρίου Νάτση.

Κυριακή 29/01/2023, 12:00-14:00
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Εθ. Ἀμύνης 27, Θεσσαλονίκη 546 21

                                                                                                                                                         Είσοδος δωρεάν
 
 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλίο στοχαστικών δοκιμίωνστο οποίο προς επίρρωση του κάθε θέματος το δοκίμιο πλαισιώνεται από πολυτροπικά κείμενα, δηλαδή άρθρα-μελέτες-στατιστικές έρευνες, και από λογοτεχνικά, είναι το πρώτο, το οποίο ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις της Δευτεροβάθμιας για το μάθημα Έκθεση-Λογοτεχνία και το οποίο μπορεί να κριθεί απαραίτητο για την πνευματική φαρέτρα κάθε ανθρώπουΗ γραφή του κυρίου Νάτση χαρακτηρίζεται από φιλοσοφικό τρόπο, ενταγμένο στον υπαρξισμό, γεννώντας ερωτήματα και καλλιεργώντας την σκέψη μας. Το ίδιο συμβαίνει και στην επιλογή πολυτροπικών και λογοτεχνικών κειμένων. 

Το βιβλίο αυτό του Δημήτρη Νάτση με τις εκδόσεις 24Γράμματα, εκτός αυτής της πρωτοτυπίας, είναι χρήσιμο στους φιλολόγους ώστε να δομούν δικά τους, έτοιμα πια, κριτήρια στο μάθημα της Έκθεσης-Λογοτεχνίας, αλλά και σε κάθε έναν που αγαπάει το διάβασμα, ώστε να δει με άλλη οπτική κάποια στερεότυπα.

Για τους μαθητές είναι χρήσιμο, διότι αφενός μπορούν να ξεφύγουν από τα στερεότυπα διαγράμματα που τους δίνονται στο μάθημα της Έκθεσης και λογοτεχνίας, αφετέρου να εμπλουτίσουν το πνευματικό και γλωσσικό τους υπόβαθρο, ώστε να αναπτύξουν κριτική σκέψη.

Για οποιονδήποτε άνθρωπο, ο οποίος χειμάζεται στις παρούσες πολιτισμικές και κοινωνικές συνθήκες, είναι χρήσιμο, διότι του δίνει όχι μόνο ερεθίσματα σκέψης αλλά κυρίως αντιμετώπισης μέσα από μία καθαρά υπαρξιακή οπτική.

Περισσότερα για το βιβλίο ΕΔΩ

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

Στυλιανή Παπουλίδου, Φιλόλογος, συγγραφέας.

– Δημήτρης Νάτσης, Φιλόλογος-Υποψήφιος Διδάκτωρ κλασικής φιλολογίας-συγγραφέας.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ-ΟΜΙΛΗΤΩΝ

 O Δημήτρης Νάτσης γεννήθηκε στήν Aθήνα τό 1979. Έχει σπουδάσει κλασική φιλολογία στό Ε.Κ.Π.Α. και υπαρξιακή φιλοσοφία ορθόδοξη θεολογία. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ κλασικής φιλολογίας στο Δ.Π.Θ.
Γαλουχήθηκε παιδευτικά και πνευματικά απο τόν αρχαιοελληνιστή – συγγραφέα Γεώργιο Καρατσώλη.
Διετέλεσε επί μία δεκαετία (2006-2016) ακαδημαϊκός ὑπεύθυνος στά αρχαία ελληνικά του φροντιστηριακού ομίλου «Διακρότημα». Αποχώρησε για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς λόγους εκείθεν.
Συνεχίζει και είναι συνεργάτης της διαδικτυακής πλατφόρμας “Lexigram” που ασχολείται με τις εκφάνσεις της ελληνικής γλώσσας.
Είναι εκπαιδευτής των φιλολόγων στα αρχαία ελληνικά τόσο με το LEXIGRAM, με το I-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, όσο και με το ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΙΕ), και δίνει πιστοποίησεις γλωσσομάθειας αρχαίων ελληνικών της Language cert.
Συνέγραψε και εξέδωσε αρκετά βιβλία που αφορούν την γλώσσα και την παράδοσή μας, είτε αφορούν την επεξεργασία των αρχαίων κειμένων είτε στοχαστικά δοκίμια με προβληματισμούς για διάφορα προβλήματα είτε επεξεργασία λατινικών κειμένων της μέσης εκπαίδευσης.
Στην προσέγγιση των αρχαίων κειμένων και της γραφής δοκιμίων ακολουθεί τον κλασικό αρχαϊκό τρόπο, συνεχίζοντας την γραμμή που χάραξαν μεγάλοι Έλληνες φιλόλογοι των δύο προηγούμενων αιώνων.

 

Η Στυλιανή Παπουλίδου είναι μία έμπειρη, εύστοχη και αρκετά ποιοτική φιλόλογος,
συγγραφέας σχολικών βοηθημάτων, διηγημάτων και ποιήτρια.

Ασχολείται 15 έτη με την προγύμναση μαθητών για εισαγωγή σε ΑΕΙ με μεγάλη επιτυχία. Το συγγραφικό της έργο μιλάει από μόνο του.

Η ποιότητά της σε συνάρτηση με το ταπεραμέντο της δημιουργούν μία πολύ οικεία συναίσθηση στους γύρω της και υψηλές απαιτήσεις!!

Διατηρεί δύο ιστοστελίδες, η πρώτη με τίτλο «Τό φιλολογεῖν ἐστι φιλοσοφεῖν», η οποία περιέχει ασκήσεις, θεωρία και παρατηρήσεις για αρχαία, λατινικά και έκθεση όλων των τάξεων γυμνασίου και λυκείου. Η δεύτερη έχει τίτλο «Για μια καληνύχτα» και περιέχει ποιήματά της.

Διατηρεί, επίσης, 15λεπτη εκπομπή στο ραδιόφωνο μέσω τηλεφωνικής συμμετοχής (και βέβαια ακούγεται και μέσω διαδικτύου)
με τον ραδιοφωνικό σταθμό VivaGR102.8(iOS) κάθε Δευτέρα  με τίτλο : «Τά ἐν οίκω …. ἐν δήμῳ».

Έχει εκδώσει τα εξής βιβλία :

το παιδικό παραμύθι  “Μαμά, δες η οικογένειά μου“,  https://www.ianos.gr/mama-des-i-ikogenia-mou-0529071

Λατινικά Γ Λυκείου σύμφωνα με τον νέο τρόπο εξέτασης και τις αλλαγές στην ύλη“,

 

 

 

Μπορείτε να δείτε και κριτήρια ενιαίας εξέτασης Έκθεσης-Λογοτεχνίας, που φιλόλογοι δημιούργησαν, αξιοποιώντας το βιβλίο του κυρίου Νάτση :

 

ΧΟΡΗΓΙΑ

Χορηγία της εκδήλωσης-παρουσίασης γίνεται από τοΦιλολογικό σχολείο & τον Δήμο Θεσσαλονίκης :

                               

 

 

 

 

 

 

 

 

Φιλολογικό σχολείο

 

φιλολογικό-σχολείο-filologikosxoleio

 

 

Στο περίπτερο της εκδήλωσης θα βρίσκεται το βιβλίο της παρουσίασης “Μονόλογος εν διπλώ”, όπως και το νέο βιβλίο-μελέτη για τον Παπαδιαμάντη και τον Ντοστογιέφσκι “Απύλωτα στόματα”, αλλά και τα γνωστά βιβλία του συγγραφέα αρχαίων ελληνικών & λατινικών για το ΛύκειοΌλα με έκπτωση 20% :

 

 

 

 

ΠΛΗΡΕΣ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ : ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ (Β΄ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ) & ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ-ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ (Εκδόσεις “Γρηγόρη” & “24Γράμματα”/ Στυλιανή Παπουλίδου-Δημήτρης Νάτσης-Ειρήνη Απέργη)

 

 

 

Check Also

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ – ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ : 2η ΕΝΟΤΗΤΑ & ΙΛΙΑΔΑ Ραψωδία Α στ. 23–53 (Χριστίνα Καπετανάκη)

Ένα ακόμη κριτήριο συνεξέτασης αρχαίων Β΄ Γυμνασίου (πρωτότυπο & μεταφρασμένο), με τις απαντήσεις, στο Φιλολογικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *