Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΒΙΒΛΙΟ & ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 2024-25 [ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. / ΑΠΟΦΑΣΗ 141562 & ΦΕΚ 2592]

Προχωρεί κανονικά η διαδικασία σύνταξης και έκδοσης του πολλαπλού βιβλίου σε κάθε μάθημα. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και τα βιβλία θα είναι έτοιμα προς χρήση το 2025-2026, ενώ για Β΄ & Γ΄ Λυκείου το 2026-27 & 2027-28 αντίστοιχα.

Τώρα πήρε σειρά ο προσδιορισμός της τιμής αναφοράς κάθε νέου διδακτικού βιβλίου ανά διδακτικό πακέτο που εντάσσεται στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων (Μ.Δ.Β.) και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων (Ψ.Β.Δ.Β.) για κάθε μάθημα και τάξη της Γενικής Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στο υπουργείο Παιδείας εκτιμούν ότι τα νέα σχολικά βιβλία, με τη μορφή του πολλαπλού, θα διανεμηθούν το  καλοκαίρι του 2025,  με την προϋπόθεση, ωστόσο,  ότι δεν θα “σκαλώσει” χρονικά η διαδικασία.

Οσον αφορά τις δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου , οι μαθητές της Β’ τάξης θα τα παραλάβουν το σχολικό έτος 2026-27 και της Γ΄τάξης το σχολικό έτος 2027-28.

Από τη στιγμή που θα εκδοθεί η πρόσκληση , δίνεται προς τους συγγραφείς, προθεσμία  11 μηνών για να παραδώσουν σε ηλεκτρονική μορφή το συγγραφικό τους έργο.

Αν υποθέσουμε ότι την άλλη εβδομάδα  θα εκδοθεί η Προκήρυξη ,  οι συγγραφείς θα παραδώσουν το έργο τους μέχρι τον Μάρτιο του 2024.

Στη συνέχεια εμπειρογνώμονες του ΙΕΠ, θα περάσουν από “κόσκινο” το συγγραφικό έργο  ανά πακέτο βιβλίων.

Οι εμπειρογνώμονες θα κρίνουν ποια από τα έργα των συγγραφέων είναι κατάλληλα και ποια όχι , ενώ θα ζητήσουν διορθώσεις , όπου αυτό απαιτηθεί.

Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας από τους εμπειρογνώμονες, εκτιμούν στο ΙΕΠ, ότι χρειάζεται πάνω από τρίμηνο, οπότε για η τελική αξιολόγηση των βιβλίων εκτιμάται ότι θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Ο ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ για να εκτυπώσει τα εγκεκριμένα βιβλία χρειάζεται να έχει στα χέρια του το συγγραφικό έργο, σε ηλεκτρονική μορφή, τουλάχιστον ένα εξάμηνο πριν.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ παραλάβει το υλικό, το Φθινόπωρο του 2024 , μπορεί να εκτυπώσει τα βιβλία γα το σχολικό έτος 2025-26.

Ωστόσο ένα υπάρξουν χρονικές καθυστερήσεις στη διαδικασία  ολοκλήρωση της συγγραφής των βιβλίων , δεν αποκλείεται τα βιβλία, σε έντυπη μορφή, να διανεμηθούν το καλοκαίρι του 2026.

Το 2024 ημερομηνία που εκτιμάται ότι    οι συγγραφείς των νέων βιβλίων θα παραδώσουν σε ηλεκτρονική μορφή το υλικό,  οι εκπαιδευτικοί της τάξης θα κληθούν “πειραματικά”  να δηλώσουν το βιβλίο της προτίμησής τους για την   σχολική χρονιά 2025-26.

Με βάσει αυτές τις προτιμήσεις  (σ.σ. κατά προσέγγιση)   το υπουργείο Παιδείας θα κατανείμει τα ποσοστά των βιβλίων του πολλαπλού και θα δώσει εντολή στον ΔΙΟΦΑΝΤΟ να προχωρήσει στην ανάλογη εκτύπωση.

 

 

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 

 

ΦΕΚ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΙΜΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

Check Also

ΑΥΞΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΣΧΟΛΩΝ > ΑΥΞΗΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ (Στρατής Στρατηγάκης / Ναυτεμπορική 10-5-24)

Στο 1ο Πεδίο εντάσσεται το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και ένταξης στο Κιλκίς, που μέχρι τώρα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *