Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2023 (ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.)

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο άνοιγμα των πινάκων της Γενικής Εκπαίδευσης για τις χιλιάδες νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα γίνουν για την επόμενη σχολική χρονιά.

Μάλιστα σύμφωνα με νέες δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως έχει σταλθεί αίτημα στο ΑΣΕΠ και τις επόμενες εβδομάδες προχωρήσει το άνοιγμα των πινάκων της Γενικής Εκπαίδευσης.

Αυτό απάντησε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σε ερώτηση εκπαιδευτικού  “πότε ανοίγουν οι πίνακες των εκπαιδευτικών;” στο πλαίσιο του “Εσείς ρωτάτε, εγώ απαντώ!” που έχει καθιερώσει..

Όπως είναι γνωστό οι πίνακες κατάταξης για την Γενική Εκπαίδευση βάσει των οποίων έγιναν και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά οι προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ισχύουν μέχρι τον Αύγουστο του 2023.

150.000 εκπαιδευτικοί θα κάνουν αίτηση – Πώς θα μοριοδοτηθούν

Περίπου 130 – 150.000 εκπαιδευτικοί εκτιμάται από το υπουργείο Παιδείας ότι θα ενταχθούν στους νέους πίνακες του ΑΣΕΠγια να διεκδικήσουν μία θέση σε σχολεία γενικής παιδείας την επόμενη σχολική διετία, ξεκινώντας από το σχολικό έτος 2023-2024.

Να σημειωθεί ότι από τους νέους αυτούς πίνακες κατάταξης θα προσληφθούν οι αναπληρωτές γενικής παιδείας (40 – 45.000) στα σχολεία όλης της χώρας τις δυο επόμενες σχολικές χρονιές (2023/24 και 2024/25), αφού οι υφιστάμενοι πίνακες ισχύουν μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Με βάση τη νομοθεσία οι πίνακες του ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση ανανεώνονται κάθε διετία. Ετσι, νέοι απόφοιτοι ΑΕΙ μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να πάρουν… σειρά για μία θέση στη δημόσια εκπαίδευση. Επίσης, όσοι πτυχιούχοι έχουν ενταχθεί ήδη σε πίνακες από προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν διοριστεί, μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της διετίας έχουν ανανεώσει τα μοριοδοτούμενα ακαδημαϊκά τους προσόντα (π.χ. έχουν κάνει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ή κάποιο άλλο τίτλο που είναι μοριοδοτούμενος). Με τον τρόπο αυτό θα βελτιώσουν τη θέση τους στην κατάταξη βάσει της μοριοδότησης.

Πώς μοριοδοτείστε για τους Πίνακες – Τι λέει η νομοθεσία για τα σεμινάρια

Οι νέοι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να προσληφθούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να κατοχυρώσουν υψηλή θέση στους νέους πίνακες μπορούν να μοδιοριοτηθούν σύμφωνα με το νόμο με σεμινάριο Α.Ε.Ι το οποίο δίνει 2 μόρια!

Ποια σεμινάρια πληρούν τη νομοθεσία και πότε ξεκινούν;

Τα εξ αποστάσεως και ασύγχρονα σεμινάρια που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (πάντα 9μήνες και 400 ωρών και άνω) πληρούν τη νομοθεσία για μοριοδότηση και ξεκινούν στις 9 Ιανουαρίου.

Στο τέλος ο επιμορφούμενος λαμβάνει μοριοδοτούμενο πιστοποιητικό με την σφραγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Είναι τα κορυφαία σεμινάρια μοριοδότησης εκπαιδευτικών στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια!

Μάλιστα το σεμινάριο της Ειδικής Αγωγής σας εντάσσει και στους ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ της Ειδικής Αγωγής!

πηγή : ALFAVITA

 

Check Also

ΑΥΞΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΣΧΟΛΩΝ > ΑΥΞΗΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ (Στρατής Στρατηγάκης / Ναυτεμπορική 10-5-24)

Στο 1ο Πεδίο εντάσσεται το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και ένταξης στο Κιλκίς, που μέχρι τώρα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *