Τετάρτη , 17 Ιουλίου 2024
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ- ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Ο τελικός βαθμός του Λυκείου θα προσμετράται σε ένα ποσοστό για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Νέο τοπίο στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση διαµορφώνεται µε την καθιέρωση του εθνικού απολυτηρίου και την ίδρυση και λειτουργία µη κρατικών πανεπιστηµίων.

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, είναι αποφασισµένος να ανοίξει τον φάκελο «Εθνικό απολυτήριο», προκειµένου να διαµορφώσει έναν κοινά αποδεκτό τρόπο πρόσβασης στα πανεπιστήµια, συµβατό τόσο µε τις διεθνείς τάσεις όσο και µε το κεκτηµένο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Για τον λόγο αυτόν άµεσα θα βρεθούν στο τραπέζι του διαλόγου όλοι οι εµπλεκόµενοι, προκειµένου το θέµα να συζητηθεί διεξοδικά πριν από την εφαρµογή του νέου τρόπου πρόσβασης στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση.

Το προς συζήτηση σχέδιο θα περιλαµβάνει Πανελλαδικές Εξετάσεις µε τη χρήση της Τράπεζας Θεµάτων διαβαθµισµένης δυσκολίας, για να διακριβωθούν η κριτική ικανότητα και η δηµιουργική σκέψη των µαθητών και όχι µόνο η στείρα αποµνηµόνευση. Σε κάθε περίπτωση, όπως διαβεβαιώνουν οι αρµόδιοι του υπουργείου Παιδείας, το σύστηµα που θα επιλεγεί θα ξεκινήσει για τους µαθητές της Α’ Λυκείου, οι οποίοι θα γνωρίζουν ότι ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στο Λύκειο θα εξεταστούν για να αποκτήσουν το εθνικό απολυτήριο. Εως τότε θα συνεχίζεται η εφαρµογή του ισχύοντος συστήµατος των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σύµφωνα µε πληροφορίες, το σχέδιο που θα συζητηθεί περιλαµβάνει την καθιέρωση γραπτών προαγωγικών εξετάσεων από τάξη σε τάξη για όλο το Λύκειο, µε επιλογή των θεµάτων µέσα από την Τράπεζα Θεµάτων διαβαθµισµένης δυσκολίας.

Ο γενικός µέσος όρος θα προκύπτει από τη βαθµολογία που έχει λάβει ο µαθητής στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Σκέψεις υπάρχουν και για την καθιέρωση ειδικού συντελεστή ανά τάξη, προκειµένου στο τέλος να εξάγεται ο τελικός βαθµός, ο οποίος σε ένα ποσοστό θα παίζει ρόλο για την εισαγωγή στα πανεπιστήµια.

 

πηγή parapotilika.gr :  η συνέχεια ΕΔΩ

 

 

Check Also

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2024 – ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ (ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.Α.)

Μάθημα-Ποσοστό βαθμών κάτω από τη βάση Νεοελληνική Γλώσσα – 12,85% Αρχαία Ελληνικά – 40,90% Ιστορία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *