Πέμπτη , 12 Σεπτεμβρίου 2024
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “Αρχαία Ελληνικά : Οι αλλαγές στον τρόπο εξέτασης & η Τράπεζα Θεμάτων (ΦΕΚ 4134 & 4254) – Ενημέρωση και προετοιμασία για την Παγκόσμια Πιστοποίηση Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας” (I-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΤΣΗΣ) 19/12/21 11:00-14:00

 

Το Διαδικτυακό σεμινάριο διοργανώνεται από το i-Εκπαίδευση και το Φιλολογικό Σχολείο. Η επιμέλεια και παρουσίαση θα γίνει από τον Δημήτρη Νάτση, φιλόλογο. Η παρουσίαση χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα αναλυθούν οι αλλαγές και η μεθοδολογία επεξεργασίας των θεμάτων της Τράπεζας που θα ισχύσει φέτος στις εξετάσεις Α’ και Β’ Λυκείου. Το δεύτερο μέρος θα εστιάσει στην ενημέρωση σχετικά με την Παγκόσμια Πιστοποίηση Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας της LanguageCert, που πλέον μπορείτε να αποκτήσετε από το πρώτο πιστοποιημένο κέντρο εξετάσεων στην Ελλάδα, ΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΚΕ.

Το σεμινάριο μεθοδολογίας στην επεξεργασία της Τράπεζας Θεμάτων θα διεξαχθεί Κυριακή 19/12/2021 11:00 π.μ.

link εγγραφής :

https://iekpaideysi.gr/product/arxaia-trapeza-pistopoiisi/

 

 

Α. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ : ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΦΕΚ 4134 & 4254)

1. Πώς επεξεργάζομαι κείμενα του φακέλου υλικού στην Γ΄ Λυκείου και τα προσαρμόζω στον τρόπο εξέτασης, φτιάχνοντας δικές μου ασκήσεις, μετάφρασης-ερμηνευτικές-λεξιλογικές.

2.Πώς επεξεργάζομαι κείμενα του Λυσίου ὑπέρ Μαντιθέου στην Β΄ Λυκείου, ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, και τα προσαρμόζω στον τρόπο εξέτασης, φτιάχνοντας δικές μου ασκήσεις, μετάφρασης-ερμηνευτικές-λεξιλογικές.

Πού δίνουμε βαρύτητα από τις ερωτήσεις που δόθηκαν στην τράπεζα και πού θα δοθεί βαρύτητα στις εξετάσεις.

3.Πώς επεξεργάζομαι κείμενα του Θουκυδίδου και του Ξενοφῶντος στην Α΄ Λυκείου, ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, και τα προσαρμόζω στον τρόπο εξέτασης, φτιάχνοντας δικές μου ασκήσεις, μετάφρασης-ερμηνευτικές-λεξιλογικές. Πού δίνουμε βαρύτητα από τις ερωτήσεις που δόθηκαν στην τράπεζα και πού θα δοθεί βαρύτητα στις εξετάσεις.

4.Πώς αξιοποιώ την τράπεζα θεμάτων στην Α΄ & Β΄ Λυκείου, φτιάχνοντας πλήρη κριτήρια με απαντήσεις.

5.Πώς επεξεργάζομαι ένα αδίδακτο κείμενο, φτιάχνοντας ερωτήσεις και ασκήσεις δικές μου σύμφωνα με τον τρόπο εξέτασης.

 6.Πώς επεξεργάζομαι τα αδίδακτα κείμενα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝκαι πώς τα προσαρμόζω σε δικά μου κριτήρια.

 7.Ποιες ιδανικές μεθόδους και λύσεις μπορώ να βρίσκω κατά την μελέτη και την σύνταξη ενός διαγωνίσματος.


 

Οι συμμετέχοντες στο διττό αυτό σεμινάριο θα τύχουν έκπτωσης στα βιβλία του κυρίου Δημήτρη Νάτση με τις εκδόσεις «Γρηγόρη» & «24Γράμματα» :

 

  1. Φάκελος Υλικού αρχαίων (4 τόμοι)
  2. Λυσίου, ὑπέρ Μαντιθέου σύμφωνα με τον νέο τρόπο εξέτασης και με τράπεζα θεμάτων (1 τόμος)
  3. Θεματογραφίες αρχαίων ελληνικών-Διδακτική αρχαίων και με θέματα της τράπεζας θεμάτων (4 τόμοι)
  4. Συντακτικό-γραμματική αρχαίων ελληνικών (1 τόμος).

 

https://filologikosxoleio.gr/plhres-ergo-sta-arxaia-b%ce%84-%ce%b3%ce%84-lukeiou/

 

σε περίπτωση αγοράς όλου του έργου, δώρο τα της ηλεκτρονικής μορφής που περιέχουν και πλήρη θέματα της τράπεζας θεμάτων :

https://filologikosxoleio.gr/biblia-arxaion-b-g-lukeiou-se-hlektronikh-morfh/

και το έργο Θουκυδίδου, Περικλέους επιτάφιος :

https://www.goniashop.gr/index.php?route=product/product&product_id=134

 

                                 

 


 

Β.ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

 

Η ενημέρωση και η προετοιμασία για τον τρόπο εκπαίδευσης και διεξαγωγής των εξετάσεων θα γίνει από τον Δημήτρη Νάτση στις 19/12/21 δωρεάν μαζί με το σεμινάριο “ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ”  σε συνεργασία με το ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΤΟ I-Εκπαίδευση.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ-ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

LanguageCert Test Κλασικής Ελληνικής (LTCG)

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Από το 2021 αναγνωρίστηκε παγκοσμίως η πιστοποίηση γνώσης των αρχαίων Ελληνικών. Η διεθνής πιστοποίηση αποτελεί παγκόσμια ευκαιρία για γνωριμία με την γνώση της γλώσσας αυτής.

Η πιστοποίηση διακρίνεται σε επίπεδα Α1, Α2, Β1.

Είναι η πρώτη παγκόσμια πιστοποίηση γνώσης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, η οποία θα αναγνωρίζεται από πανεπιστήμια αλλά και από εργοδότες και αναμένεται να αναγνωρίζεται και από τον ΑΣΕΠ.

Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή

“Η Αρχαία Ελληνική είναι παρούσα στις επιστήμες και αποτελεί κινητήρια δύναμη προς τον δρόμο του πολιτισμού και της δημοκρατίας”, ανέφερε στον χαιρετισμό της η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Επεσήμανε ότι τα Αρχαία έχουν εμπλουτίσει τις ξένες γλώσσες και την παγκόσμια επικοινωνία και σημείωσε ότι η αξία τους είναι “ανεκτίμητη”. “Η διεθνής πιστοποίηση αποτελεί παγκόσμια ευκαιρία για γνωριμία με τη γνώση της γλώσσας αυτής”, κατέληξε η υφυπουργός.

Πρόεδρος των Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ανάπτυξης των Εξετάσεων, καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου

Για τη νέα πιστοποίηση μίλησε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος των Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ανάπτυξης των Εξετάσεων, καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου. “Τα Αρχαία Ελληνικά έχουν προσφέρει διαχρονικά, όχι μόνο στον πλούτο της επιστημονικής ορολογίας: έχουν προσφέρει σε ξένες γλώσσες έναν πλούτο αφηρημένων εννοιών, όπως “ανάλυσις”, “συλλογισμός”, “θέατρο”, “δόγμα”, “δημοκρατία” κά. Έτσι, η γλώσσα αυτή έχει αποκτήσει οικουμενικότητα. Δεν είναι μία μη ομιλούμενη γλώσσα”, είπε.

Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης

“Η απόφασή μας να προχωρήσουμε στη δημιουργία της Πιστοποίησης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, δεν σχετίζεται μόνο με την αγάπη μας για την Ελλάδα. Αποτελεί φόρο τιμής στη γλώσσα που κράτησε τον ελληνισμό ζωντανό στο πέρασμα των αιώνων, στη γλώσσα που κερδίζει αξία διεθνώς, που κερδίζει τον θαυμασμό και τον σεβασμό στο εξωτερικό”, επεσήμανε από την πλευρά του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης.

“Είναι η ελάχιστη συνεισφορά μιας ελληνικής εταιρείας που έγινε παγκόσμια δύναμη, διενεργώντας εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 200 χώρες, αλλά δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες της” είπε χαρακτηριστικά.

 

 

ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

LanguageCert Test Κλασικής Ελληνικής Α1 επιπέδου (LTGG A1) : Ιδανικό για υποψηφίους που χρειάζονται αποδείξεις κατώτερου επιπέδου γνώσης της Κλασικής Ελληνικής, ή απόλυτους αρχάριους που πρέπει να παρακολουθούν την πρόοδό τους. [Ενδείκνυται για μαθητές ή αρχάριους]

LanguageCert Test Κλασικής Ελληνικής Α2 επιπέδου (LTGG A2)  : Ιδανικό για υποψήφιους που στοχεύουν σε υψηλότερο επίπεδο κατάκτησης και ανάπτυξης της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας. [Ενδείκνυται για φοιτητές και καθηγητές]

LanguageCert Test Κλασικής Ελληνικής Β1 επιπέδου (LTGG B1) : Ιδανικό για υποψηφίους που στοχεύουν σε υψηλότερο επίπεδο κατάκτησης και ανάπτυξης της κλασικής Ελληνικής γλώσσας. Αξιολογεί τις δεξιότητες ανάγνωσης και χρήσης της κλασικής ελληνικής γλώσσας, καθώς και την επίγνωσή τους στις λεξικογραμματικές και λεξικοσυντακτικές δομές. [Ενδείκνυται για καθηγητές]

 

Το ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ έγινε το πρώτο κέντρο στην Ελλάδα που πρόκειται να δίνει πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας αρχαίας Ελληνικής.

Η εξέταση θα διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά. Πριν τις εξετάσεις θα δίνονται τεστ εξάσκησης, προκειμένου να εγκλιματιστούν οι υποψήφιοι στον τρόπο εξέτασης.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν είτε σ’ ένα από τα κέντρα του Φιλολογικού Σχολείου είτε online.

 

 

       

 

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ-ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


 

Ως μία νέα μορφή γλωσσομάθειας και γνωριμίας η τιμή εκπαίδευσης – εξέτασης και πιστοποίησης θα είναι τα 40 ευρώ. Αν κανείς επιλέξει 2 επίπεδα, π.χ. Α2 & Β1, η τιμή ανέρχεται στα 60 ευρώ.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 28/12 & 29/12 στις 13:00. Πληροφορίες θα αποσταλούν με email σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.

ενδεικτικό τεστ για εξετάσεις πιστοποίησης :  Practice Test A2_QuestionBooklet_Greek_A4                                                                                                           

Αριθμοί λογαριασμών :

EUROBANK

GR0402602020000370201877886

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ι.Κ.Ε.

 

EΘΝΙΚΗ

GR5501101880000018800841746

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ι.Κ.Ε.

Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε “Πιστοποίηση αρχαίας Ελληνικής, επίπεδο Α1 ή Α2 ή Β1 (όποιο διαλέξετε)”, ονοματεπώνυμο και email.

 

 

 

 

 

 

Check Also

ΤΕΧΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ (Α΄ -Β΄ -Γ΄ ) ΑΣΥΓΧΡΟΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΑ : Οδηγίες διδασκαλίας και μέσω ηλεκτρονικών εργαλείων – Δημιουργία και Διόρθωση Κριτηρίων Αξιολόγησης [23/9/24-1/11/24]

Το τεχνογραφικό εργαστήριο Νεοελληνική Γλώσσα-Λογοτεχνία Λυκείου με οδηγίες διδασκαλίας κατά το πρότυπο του Υπουργείου, και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *