Κυριακή , 30 Ιουνίου 2024
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ “ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΕΝ ΔΙΠΛΩ” (ΔΟΚΙΜΙΑ-ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ) – 24ΓΡΑΜΜΑΤΑ (Δημήτρης Νάτσης-Μαρία Πετροπούλου) & ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (Εταιρεία συμβούλων “Πυξίδα”)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 Ο Δημήτρης Νάτσης και οι εκδόσεις 24 Γράμματα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΕΝ ΔΙΠΛΩ – Βιβλίο δοκιμίων με πολυτροπικά και λογοτεχνικά κείμενα.

Κυριακή 17/4/2022, 12:30-13:30
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου – Δημαρχείο Κορυδαλλού
Γρ. Λαμπράκη 240, Κορυδαλλός 181 20

Βιβλίο στοχαστικών δοκιμίων, στο οποίο προς επίρρωση του κάθε θέματος το δοκίμιο πλαισιώνεται από πολυτροπικά κείμενα, δηλαδή άρθρα-μελέτες-στατιστικές έρευνες, και από λογοτεχνικά, είναι το πρώτο, το οποίο ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις της Δευτεροβάθμιας για το μάθημα Έκθεση-Λογοτεχνία.

Το βιβλίο αυτό του Δημήτρη Νάτσημε τις εκδόσεις 24Γράμματα, εκτός αυτής της πρωτοτυπίας, είναι χρήσιμο στους φιλολόγους ώστε να δομούν δικά τους, έτοιμα πια, κριτήρια στο μάθημα της Έκθεσης-Λογοτεχνίας, αλλά και σε κάθε έναν που αγαπάει το διάβασμα, ώστε να δει με άλλη οπτική κάποια στερεότυπα.

Περισσότερα για το βιβλίο ΕΔΩ

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

– Μαρία Πετροπούλου, Φιλόλογος-συγγραφέας

– Δημήτρης Νάτσης, Φιλόλογος-συγγραφέας

                     

Η Μαρία Πετροπούλου γεννήθηκε στην Άνω Γλυφάδα. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας. Από το 1997 διδάσκει το μάθημα της Έκφρασης-Έκθεσης σε μαθητές όλων των τάξεων Γενικού Λυκείου σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και Φροντιστήρια. Συγγραφεας στην εταιρεία Εκδόσεις ΖΗΤΗ, Καθηγήτρια φιλολογος στην εταιρεία Φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και ιδιοκτήτρια στην εταιρεία Iteacher.gr, Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια στα Παιδαγωγικά και στην ψυχολογία. Υπήρξε συνεργάτιδα θερινών σχολείων. Αρθρογραφεί στις εφημερίδες “Το Βήμα”, “Εφημερίδα των Συντακτών”, στον διαδικτυακό ιστότοπο: http://www.protagon.gr, στην τοπική εφημερίδα “Πατρίς”.

Δημήτρης Νάτσης γεννήθηκε στήν Aθήνα τό 1979. Έχει σπουδάσει κλασική φιλολογία στό Ε.Κ.Π.Α. και υπαρξιακή φιλοσοφία – ορθόδοξη θεολογία. Γαλουχήθηκε παιδευτικά και πνευματικά απο τόν αρχαιοελληνιστὴ – συγγραφέα Γεώργιο Καρατσώλη. Διετέλεσε επί μία δεκαετία (2006-2016) ακαδημαϊκός ὑπεύθυνος στά αρχαία ελληνικά του φροντιστηριακού ομίλου «Διακρότημα». Αποχώρησε για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς λόγους εκείθεν.
Συνεχίζει και είναι συνεργάτης της διαδικτυακής πλατφόρμας “Lexigram” που ασχολείται με τις εκφάνσεις της ελληνικής γλώσσας. Είναι εκπαιδευτής των φιλολόγων στα αρχαία ελληνικά και δίνει πιστοποίησεις γλωσσομάθειας αρχαίων ελληνικών της Language cert. Συνέγραψε και εξέδωσε αρκετά βιβλία που αφορούν την γλώσσα και την παράδοσή μας, είτε αφορούν την επεξεργασία των αρχαίων κειμένων είτε στοχαστικά δοκίμια με προβληματισμούς για διάφορα προβλήματα είτε επεξεργασία λατινικών κειμένων της μέσης εκπαίδευσης.

   

 

 

video παρουσίασης : https://www.facebook.com/1323192676/videos/303309601918171/

Είσοδος Ελεύθερη

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210-4945323, 210-4633819, 210-5311921 / 6956606596

https://24grammata.com/

https://24grammata.com/product/00548/

Δημήτριος Νάτσης, Κλασσικός φιλόλογος mp4

Πριν την παρουσίαση του βιβλίου, στις 10:30-12:30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με την εταιρεία συμβούλων “ΠΥΞΙΔΑ” στον ίδιο χώρο.

 

 

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 

 

 

 

 

 

Check Also

ΔΙΤΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ & ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ” -ΚΥΡΙΑΚΗ 18/2/24 & 25/2/24 11:00-14:00 (LEXIGRAM-ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΤΣΗΣ)

                              …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *