Ένα πλήρες έργο στα Αρχαία Γ΄ και Β΄ Λυκείου.

Α. ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Γ΄ & Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Όσον αφορά το διδαγμένο κείμενο : 1. Στην Γ΄ Λυκείου , στον Φάκελο Υλικού (1400 σελίδες), και 2. στον Λυσία ὑπέρ Μαντιθέου (400 σελίδες) σύμφωνα και με τις τελευταίες αλλαγές του Υπουργείου, περιέχοντας ο Λυσίας και κριτήρια επί της τράπεζας θεμάτων. 4/9/21.

Ο Φάκελο Υλικού είναι 4 τόμοι, με μεταφράσεις, λεξιλογικές και ερμηνευτικές αναλύσεις εκτενέστατες, ερωτήσεις ποικίλες ερμηνευτικές και λεξιλογικές και με 2 τόμους κριτηρίων για κάθε διδακτική και για συνδυασμό διδακτικών ενοτήτων.

Ο Λυσίας είναι ένα επαρκές έργο, με πλήρεις μεταφράσεις, λεξιλογικές-πραγματολογικές-ερμηνευτικές αναλύσεις, με ερωτήσεις ερμηνευτικές και λεξιλογικές σε κάθε ενότητα, με αρκετά κριτήρια αξιολόγησης σύμφωνα με τον νέο τρόπο εξέτασης και με κριτήρια της τράπεζας θεμάτων σύμφωνα με το νέο σύστημα.

Β. ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Γ΄ & Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Όσον αφορά το αδίδακτο κείμενο : και το Αδίδακτο κείμενο (1500 σελίδες) σύμφωνα και με τις τελευταίες αλλαγές του Υπουργείου 4/9/21.

Στο Αδίδακτο κείμενο είναι 4 τόμοι, το ένα δίτομο Διδακτική Αρχαίων-Κριτήρια στο Αδίδακτο κείμενο, με εισαγωγικό σημείωμα, μεταφραστική-νοηματική ερώτηση, ερωτήσεις γραμματικής, ερωτήσεις συντακτικού, εστιάζοντας σε κάθε συντακτικό φαινόμενο στην δομή πρότασης και στην δομή περιόδου, μετασχηματισμούς, ασκήσεις για την δομολειτουργική του κειμένου, περιέχοντας θεωρία συντακτικού και κριτήρια επ’ ακριβώς για τις πανελλαδικές. Οι άλλοι δύο τόμοι περιέχουν αναλυτική ή εν όλω σύνταξη των κειμένων, πλήρη μετάφραση, νοηματική ερώτηση και πολλές ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού ποικίλου είδους, πλήρη κριτήρια στο αδίδακτο επί της τράπεζας θεμάτων και τα θέματα όλων των πανελλαδικών από το 2000 ως σήμερα προσαρμοσμένα στον νέο τρόπο εξέτασης.   

Γ. ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ-ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

Ένα πληρέστατο έργο (600 σελίδων), που καλύπτει το κάθε δεδομένο στο συντακτικό και στην γραμματική και αφορά μαθητές, φοιτητές και φιλολόγους. Το συγκεκριμένο βιβλίο περιέχει συγκεντρωμένη σε ένα έργο όλη την απαιτούμενη ύλη Γραμματικής και Συντακτικού της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας για την προετοιμασία των μαθητών στο γυμνάσιο, στο Λύκειο και ιδίως για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Ξεχωρίζει για αρκετούς λόγους :

1. Για τις πληροφορίες στο συντακτικό & στην γραμματική, οι οποίες απουσιάζουν από αντίστοιχα βιβλία.

2. Για την δομή του, η οποία καθοδηγεί καθηγητή & μαθητή ακριβώς όπως πρέπει.

3. Για την πληθώρα ασκήσεων στο συντακτικό & στην γραμματική, όπως και το για το εύρος των παραδειγμάτων προς κατανόηση.

4. Για τους αρχικούς χρόνους της αττικής διαλέκτου στο τέλος του βιβλίου, όπως και για τα τεστ λεξιλογίου.

Το φιλολογικό σχολείο εξασφάλισε έκπτωση 25% για αγορά κάθε βιβλίου. Για αγορά του συνόλου του έργου  30% έκπτωση ΚΑΙ δωρεάν τα βιβλία ηλεκτρονικής μορφής (https://filologikosxoleio.gr/biblia-arxaion-b-g-lukeiou-se-hlektronikh-morfh/), δηλαδή από 198 ευρώ > 138 ευρώ, για όσους καλέσουν τηλεφωνικά τον συγγραφέα ή τους συνεργάτες του στα τηλέφωνα : 6956606596, 2106544033, 2104945323 ή στο email : natsisd@gmail.com ή στο facebook Δημήτρης Νάτσης